Nieuws

SubsidieGezocht op de VeineDAGEN 2023

          

SubsidieGezocht was ook dit jaar te vinden op de VeineDAGEN. De organisatie omschrijft dit evenement als: een prikkelende beurs voor kinderen en volwassenen met een beperking en professionals in de zorg. De beurs werd op 29 en 30 september gehouden in Hardenberg en op 6 en 7 oktober in Gorinchem. Hilda Sobel, projectondersteuner bij SubsidieGezocht, bemande de stand op 30 september in Hardenberg, samen met projectleider Hanneke Bernhard. Op de andere dagen waren er andere SubsidieGezocht-medewerkers aanwezig.

 

Met het hele gezin

Hilda vertelt: ‘Hoewel ik zelf een kind heb dat meervoudig beperkt is, was het voor mij voor het eerst dat ik bij de VeineDAGEN was. Ik bedacht me eigenlijk pas de avond van tevoren dat de beurs ook voor mij privé interessant zou kunnen zijn. Mijn zoon is 3,5 jaar en we weten nu een jaar wat hij precies heeft: het Kleefstra-syndroom. Ik vond de beurs voor mezelf best confronterend, want er is nog zoveel wat je niet weet als ouder van een beperkt kind. Maar bovenal was de beurs heel informatief. Er stonden allerlei leveranciers van hulpmiddelen, maar ook organisaties die kunnen helpen bij WMO-aanvragen. Verder kwamen we een paar organisaties tegen waar SubsidieGezocht fondsen voor werft. Het was leuk om die nu op een andere manier te treffen. De beurs is goed ingesteld op gezinnen met een kind met een beperking. Veel ouders kwamen dan ook met hun hele gezin naar de VeineDAGEN. Er waren bijvoorbeeld snoezelruimtes, maar er was ook een ballonnentovenaar en kinderen konden zich laten schminken. In Gorinchem was zelfs een schaatsbaan waar zowel kinderen zonder als met beperking konden genieten van het ijs.’

 

Ouderinitiatief

SubsidieGezocht was al vaker standhouder op deze beurs. ‘Vanuit SubsidieGezocht wilden we vooral laten zien wie we zijn en wat we doen om onze naamsbekendheid te vergroten. We kregen veel individuele vragen, maar ook vragen van mensen die met een ouderinitiatief bezig zijn, zoals een gezamenlijke woning voor hun kinderen met een beperking. Juist voor die mensen kan SubsidieGezocht veel betekenen. Hoe vroeger wij in het proces worden meegenomen, hoe meer we samen uit het project kunnen halen. Ik vond het heel nuttig en leuk om op de VeineDAGEN te zijn, zowel voor mijn werk als privé.’ Wil je meer weten over fondsenwerving door SubsidieGezocht? Kijk op https://subsidiegezocht.nl/fondsenwerving/.