Subsidieadvies

Ben je op zoek naar subsidieadvies voor een nieuw initiatief? Maak kennis met SubsidieGezocht! Jaarlijks realiseren wij voor circa 100 projecten de fondsenwerving. Wij doen dit met een team van 15 personen. Door onze ervaring en kennis op het gebied van fondsenwerving, zijn wij in staat om snel de juiste fondsen en subsidies te selecteren. Wij beschikken over een uitgekiende database met fondsen en subsidies.

Voor subsidieadvies kun je ons telefonisch of per mail bereiken via onze contactpagina.

chat icoon

SubsidieGezocht communiceert duidelijk. Ook het ‘no Cure no Pay’ spreekt ons aan.

Stichting Nimba – Marijke Clabbers-Klein

Verschil tussen fondsenwerving en subsidies

Fondsenwerving is een ruim begrip. In de volksmond gaat het om het ontvangen van giften, sponsoring door bedrijven en donaties van particulieren. Wij zien dat veel stichtingen en verenigingen niet altijd beschikken over voldoende financiële middelen om hun dromen waar te maken. In veel gevallen zijn zij afhankelijk van vrijwillige donaties en de inzet van vrijwilligers. Professionele fondsenwerving en subsidies kunnen jouw organisatie verder brengen. SubsidieGezocht kan je daarbij helpen.

Subsidies zijn bijdragen die vaak door overheden worden verstrekt. Zowel bij fondsenwerving als bij subsidies lever je er geen product of dienst voor terug. Je hoeft er dus ‘niets’ voor te doen. Toch kost een aanvraag voor een subsidieregeling of fonds veel tijd. Vaak zijn het vrijwilligers die een aanvraag doen. Zij besteden hun tijd liever aan andere zaken binnen hun organisatie. Als dit ook voor jouw organisatie geldt, dan kun je SubsidieGezocht inzetten om de aanvragen voor jou te verzorgen. Zo kun je als organisatie blijven doen waar je goed in bent en zorgen we samen dat we de droom van jouw organisatie realiseren.

Onze doelgroepen

In bijna iedere branche is vraag naar subsidieadvies. Van lokale start-ups tot nationale musea. Veel organisaties kunnen namelijk aanspraak maken op financiële steun vanuit de overheid. Zonde om dat geld te laten liggen, toch? Bij SubsidieGezocht richten wij ons op het vinden van fondsen voor verenigingen en stichtingen.

Zo bieden wij subsidieadvies voor onder andere:

 • Zorggerelateerde initiatieven
 • Organisaties voor internationale hulp
 • Organisaties voor mensen met een beperking
 • Organisaties voor buurt en welzijn

Onze werkwijze

Bij SubsidieGezocht kun je subsidieadvies aanvragen voor jouw vereniging of stichting. We doen dit op basis van No Cure No Pay. Dat betekent dat je ons alleen hoeft te betalen bij een geslaagde fondsenwerving. Bekijk hieronder de stappen die wij nemen om een subsidietraject of fondsenwervingstraject uit te voeren.

 • icoon
  Fase 1: het oriëntatiegesprek

  De eerste stap is natuurlijk het aanvragen van ons subsidieadvies. Dit doe je door contact met ons op te nemen. Je weet dan meteen of wij iets voor jou en jouw organisatie kunnen betekenen. Is dit het geval? Dan volgt een oriënterend gesprek, waarin we jouw ideeën en de mogelijkheden bespreken. Vervolgens stellen wij een passend subsidieadvies voor je op. Dit doen wij op een creatieve manier, waardoor we zoveel mogelijk uit jouw project halen.

 • icoon
  Fase 2: bepalen en aanvragen fondsen

  Als onderdeel van ons subsidieadvies stellen wij een project- en begrotingsplan op. Op basis hiervan selecteren wij fondsen die het best op jouw plan aansluiten. Dit doen wij door gebruik te maken van onze eigen fondsendatabase. Deze is altijd up-to-date. De database gebruiken wij ook om de planning van jouw project te monitoren. Wanneer je akkoord gaat met ons subsidieadvies, stellen wij de aanvraag voor je op en verzenden die.

 • icoon

  Fase 3: monitoring 

  Gefeliciteerd! Ons subsidieadvies én de aanvraag waren een groot succes. Eén of meerdere fondsen hebben namelijk een bijdrage aan jouw project toegekend. Om de fondsen te bedanken, sturen we hen als subsidieadviseur – natuurlijk uit jouw naam – een bedankbrief. Daarmee zorgen we voor een goede relatie met de fondsen, terwijl jij je kunt blijven richten op jouw project.

 • icoon
  Fase 4: afronding en verantwoording

  Wij helpen je met de financiële eindverantwoording van jouw project. Elk fonds wil een rapport over de inzet van de financiële middelen bij de  uitvoering van jouw project. Soms hebben fondsen daarbij speciale wensen, zoals het aanleveren van een projectverslag, facturen of het invullen van een evaluatieformulier. SubsidieGezocht zorgt dat alle gewenste bestanden op tijd bij de fondsen binnen zijn.

   

   

Telefonisch subsidieadvies

Wil je weten of jouw plannen realistisch en haalbaar zijn en of jouw plannen geschikt zijn voor fondsenwerving of het aanvragen van subsidie? Neem dan telefonisch contact met ons op. Met één telefoontje kunnen we je vertellen of jouw project geschikt is voor fondsenwerving of subsidie.

Wat doet een fondsenwerver?

Als fondsenwerver en subsidieadviseur is het de belangrijkste taak van SubsidieGezocht om te zorgen dat de inhoud van de aanvraag aansluit op het beleid van een subsidieregeling of fonds. Wij zijn op de hoogte van alle voorwaarden van de regelingen. Juist daarin zit onze meerwaarde om jouw organisatie verder te helpen.

Onze tarieven ‘helder en duidelijk’

SubsidieGezocht gaat graag voor jouw vereniging of stichting aan de slag. Maar je wilt natuurlijk wel waar voor je geld. Als fondsenwerver hanteren wij daarom het no Cure no Pay-principe. Als dat niet helder en duidelijk is!

• Eenmalig basisbedrag € 295,-
• 10,5 % over het gerealiseerde fondsengeld
• 1% over het gerealiseerde fondsengeld (voor shipping & handling) van de aanvragen
• Alle bedragen zijn excl. BTW

No cure No pay!

Meer weten?

Meer weten over de mogelijkheden voor het aanvragen van subsidie of fondsenwerving door SubsidieGezocht? Klik bovenaan deze pagina op de subsidiemogelijkheden voor Groene Daken in Flevoland, bekijk of jouw organisatie in aanmerking komt voor de teruggaaf van energiebelasting, de zogenaamde ecotax, lees wat Leader-subsidie inhoudt of verdiep je in de verduurzamingssubsidie DUMAVA. Klik hier voor meer informatie over fondsenwerving.

SubsidieManager

Speciaal voor professionele fondsenwervers ontwikkelde SubsidieGezocht het pakket SubsidieManager. Met SubsidieManager kunt je eenvoudig en overzichtelijk jouw project managen. Je ziet direct de slimste match tussen jouw project en vermogensfondsen. 

SubsidieManager