Subsidie groene daken

Voor het vergroenen van een dak of gevel kun je subsidie aanvragen. De subsidie is bedoeld voor eigenaren en huurders van bedrijven en instellingen binnen een stad of dorp. Hier vallen ook buurthuizen en scholen onder. De overheid wil daarbij initiatieven in buurt- of wijkverband bevorderen. Gezamenlijke aanvragen kunnen daarom meer subsidie krijgen. SubsidieGezocht helpt graag bij het aanvragen van subsidie voor groene daken.

Klimaatverandering

Door de klimaatverandering verandert onze omgeving. De droge periodes worden droger en de natte periodes juist veel natter. De aanleg van groene daken en gevels in steden en dorpen kunnen dat positief beïnvloeden. Een groen dak is simpel gezegd een dak met plantjes erop. Groene daken zorgen voor opslag van water en dus voor minder wateroverlast. Een groen dak of een groene gevel zorgt voor een betere isolatie, waardoor het in het huis of bedrijf in de zomer koeler blijft en in de winter juist warmer.

Hulp bij aanvragen

Het aanvragen van een subsidie bij je provincie kan complex zijn, daarom helpt SubsidieGezocht je graag. Vaak moet je aan veel verschillende voorwaarden voldoen en moet je een dossier met de juiste documenten aanleveren. SubsidieGezocht heeft veel ervaring met het begeleiden van subsidietrajecten en vertelt je graag of in jouw provincie subsidiemogelijkheden zijn voor groene daken. Neem gerust contact met ons en we helpen je graag verder.