SubsidieGezocht ontzorgt museum met teruggaaf Ecotax

Energiebelasting terugvragen staat nog op de to-do-list van Grachtenmuseum Amsterdam wanneer er een mailtje binnenkomt van SubsidieGezocht. De fondsenwerver biedt aan om de Ecotax terug te vragen voor het museum. De mail komt precies op het juiste moment, want de directeur heeft net met de penningmeester en accountant overleg gehad over het terugvragen van energiebelasting. Doordat een drukke agenda van het Grachtenmuseum Amsterdam het moeilijk maakt om de Ecotax zelf terug te vragen, besluit het museum het uit te besteden aan SubsidieGezocht.

Energiekosten

Grachtenmuseum Amsterdam is een interactief museum dat op innovatieve wijze de geschiedenis vertelt over de grachten van Amsterdam. Deze geschiedenis gaat terug tot 1600 na Christus. Bovendien zijn de grachten nog steeds in evolutie. In het museum hangen geen schilderijen die het verhaal vertellen, maar moderne multimedia, zoals video’s en hologrammen. Deze multimedia vormen een mooi contrast met de geschiedenis van het oude grachtenpand. Beeldschermen en andere beelddragers gebruiken wel meer energie dan schilderijen. De teruggaaf van energiebelasting is daarom erg welkom om de museumkosten te drukken.

   

Terugvragen over 5 jaar

Het museum is blij verrast als SubsidieGezocht over 5 jaren de Ecotax kan terugvragen. Grachtenmuseum Amsterdam hoeft alleen maar de jaarnota’s van die 5 jaren aan te leveren, plus de statuten en de meest recente jaarrekening. SubsidieGezocht regelt alles met de Belastingdienst. Daar heeft het museum geen omkijken meer naar. Bovendien is het een prettig idee dat het museum geen kosten hoeft te betalen als het SubsidieGezocht niet lukt om de energiebelasting terug te vragen. No Cure, no Pay dus. Gelukkig komt het zover niet, want de energiebelasting over de aangevraagde vijf jaren is inmiddels op de rekening van Grachtenmuseum Amsterdam gestort.

Ecotax terugvragen uitbesteden

Wil jij de teruggaaf van de energiebelasting ook graag uitbesteden aan SubsidieGezocht? Lees er meer over op Teruggaaf energiebelasting of neem direct contact op.