Nieuws

Kom in actie voor DUMAVA

SubsidieGezocht is sterk in fondsenwerven, maar we blinken ook uit in de begeleiding bij subsidieaanvragen. Bovendien werken we op basis van (bijna volledige) no Cure no Pay. Is jouw organisatie eigenaar van een pand dat voor 2012 is gebouwd en hebben jullie verduurzamingsplannen? Of is het pand van na 2012, maar willen jullie van het gas af? Kom dan gauw in actie. SubsidieGezocht kan voor jouw organisatie namelijk de subsidieaanvraag verzorgen die 30% van de verduurzamingskosten compenseert. Bovendien kan SubsidieGezocht onderzoeken of de overige 70% via fondsenwerving gefinancierd kan worden.

Subsidie voor verduurzamingskosten

DUMAVA staat voor subsidieregeling Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed en geldt onder meer voor jouw dorpshuis, kerk, culturele instelling, zorg-, maatschappelijk of dagbestedingsinitiatief, hospice, inloophuis of scoutinggebouw. De overheid wil het verduurzamen van panden stimuleren en heeft daarom de DUMAVA-regeling in het leven geroepen waarmee 30% van de verduurzamingskosten wordt gecompenseerd. In 2022 is de regeling van start gegaan en de subsidiepot zal jaarlijks worden gevuld. Goed om te weten: in de DUMAVA-regeling is een speciaal deel gereserveerd voor projecten onder € 500.000,- en een deel voor projecten boven dit bedrag. Heb je interesse in DUMAVA-subsidie, dan is het belangrijk om snel in actie te komen. Vorig jaar was de pot van 150 miljoen namelijk al na één dag leeg. Voor dit jaar is 190 miljoen gereserveerd. Op 18 september gaat de regeling open, dus kom snel in actie, want vol = vol.

 

Reageer snel!

Voor de aanvraag heeft jouw organisatie een energieadviesrapport nodig. SubsidieGezocht werkt daarom samen met een gerenommeerd energieadviesbureau, dat jouw organisatie op korte termijn advies kan geven over de te nemen maatregelen en het benodigde energieadviesrapport kan opstellen. Ben je benieuwd of jouw organisatie in aanmerking komt voor DUMAVA? Kijk dan op https://subsidiegezocht.nl/regelingen/dumava/ of doe de QuickScan. Heb je een vraag, stuur dan een mail naar dumava@subsidiegezocht.nl. Let op: SubsidieGezocht en het energieadviesbureau kunnen slechts een beperkt aantal aanvragen verzorgen. Wees er dus snel bij!