Fondsenwerving

Heb je grootste plannen voor jouw vereniging of stichting? Maar ontbreekt het nog aan de financiële middelen om jouw plannen te realiseren? Laat ons helpen! Fondsenwerver SubsidieGezocht helpt je bij fondsenwerving en subsidieadvies voor niet-commerciële projecten. Hoe wij dat doen, leggen wij graag aan je uit op deze pagina.


Natuurlijk kun je ook direct contact met ons opnemen voor informatie. Je bereikt ons via telefoonnummer 0527-614 945. 

Wat is fondsenwerving?

Wat is fondsenwerving nu precies? Fondsenwerving is een ruim begrip. Het gaat o.a. om het binnenhalen van subsidies vanuit de overheid en het ontvangen van giften en sponsoring door bedrijven en donaties van particulieren. Maar, het is meer dan dat. Het gaat om het aanpakken van een probleem met een concreet doel en uitgekiend project. Het gaat over passie, relaties leggen en onderhouden van deze relaties. Want daar bereik je iets mee!

Wat doet een fondsenwerver?

Een fondsenwerver houdt zich voornamelijk bezig met het zoeken naar potentiële sponsoren en donateurs. Hierbij is het de verantwoordelijkheid van de fondsenwerver om zoveel mogelijk potentiële sponsoren en donateurs te vinden en over te halen tot subsidiëring. Als fondsenwerver kan je op allerlei niveaus en voor diverse organisaties te werk gaan. In de meeste gevallen gaat het hierbij om een goed doel, maar het kan ook betrekking hebben op bijvoorbeeld een politieke partij of financiële instelling.

Onze werkwijze

Bij SubsidieGezocht kun je subsidieadvies aanvragen voor jouw vereniging of stichting. Dit is natuurlijk geheel vrijblijvend. Maar hoe pakken wij dit proces precies voor je op? En mocht je het door ons gegeven subsidieadvies willen volgen: hoe verlopen de stappen erna?

 • icoon
  Fase 1: het oriëntatiegesprek

  De eerste stap is natuurlijk het aanvragen van ons subsidieadvies. Dit doe je door contact met ons op te nemen. Je weet dan meteen of wij iets voor jou en jouw organisatie kunnen betekenen. Is dit het geval? Dan nodigen wij je uit voor een oriënterend gesprek. Hierin bespreken wij graag al jouw ideeën. Vervolgens stellen wij een passend subsidieadvies voor je op. Dit doen wij op een creatieve manier, waarbij we zo veel mogelijk uit jouw project halen.

 • icoon
  Fase 2: bepalen en aanvragen fondsen

  Als onderdeel van ons subsidieadvies stippelen wij een project- en begrotingsplan uit. Op basis hiervan selecteren wij fondsen die het beste op jouw plan aansluiten. Dit doen wij door gebruik te maken van onze eigen fondsendatabase. Deze is altijd up-to-date en wordt ook gebruikt ook om de planning van jouw project in de gaten te houden. Wanneer je het met ons subsidieadvies eens bent, kunnen wij de aanvragen voor je opstellen én verzenden.

 • icoon

  Fase 3: monitoring en eindverantwoording

  Gefeliciteerd! Ons subsidieadvies was een groot succes. Een of meerdere fondsen hebben namelijk een bijdrage aan jouw project toegekend. Als adviseur sturen wij – natuurlijk uit jouw naam – ieder van hen een bedankbrief. Zo kun je je blijven richten op jouw project.

 • icoon
  Fase 4: afronding en verantwoording

  Daarnaast helpen wij je met de eindverantwoording van jouw project naar de fondsen toe. Op deze manier staan wij altijd voor je klaar. Van het eerste subsidieadvies tot de realisatie van jouw project.

Onze tarieven ‘helder en duidelijk’

SubsidieGezocht gaat graag voor jouw vereniging of stichting aan de slag. Maar je wilt natuurlijk wel waar voor je geld. Als fondsenwerver hanteren wij daarom het no Cure no Pay-principe. Als dat niet helder en duidelijk is.

• Eenmalig basisbedrag € 295,-
• 10,5% over het gerealiseerde fondsengeld
• 1% over het gerealiseerde fondsengeld (voor shipping & handling) van de aanvragen
• Alle bedragen zijn excl. BTW

No Cure No Pay!

Fondsenwerver: van idee tot realisatie

SubsidieGezocht stopt niet bij de aanvraag. Wij helpen je ook met de eindverantwoording naar de fondsen. Dit is een erg belangrijk onderdeel in het geheel. Wil je er meer over weten? Neem dan contact op.

Stel je vraag

Voor wie werft SubsidieGezocht?

SubsidieGezocht werft voornamelijk fondsen voor projecten in zorg en welzijn en gericht op internationale hulp. Je kunt denken aan fondsenwerving voor het bouwen en renoveren van scholen, ziekenhuizen en weeshuizen, maar ook het inrichten van een hospice of een dorpshuis. Kijk voor voorbeelden op de pagina Projecten.

Projecten

Tips bij fondsenwerving

Fondsenwerving kost tijd. SubsidieGezocht raadt je daarom aan op tijd te beginnen. Fondsenwerving duurt 2 tot 6 maanden. Zorg ook voor een duidelijke link tussen jouw project en jouw organisatie en houd een duidelijke financiële administratie bij. SubsidieGezocht helpt je graag om dit allemaal goed te organiseren. Neem contact met ons op om jouw wensen te bespreken.

Neem contact op